Planning

Lola's T-nest

 

Moeder: Lola's Petri (Siamees, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)
Vader: Lola's Nootka (agouti, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)

 

Verwacht: dekking 28 juli, dus eind augustus kleintjes

 

Petri is een heel nieuwsgierig dametje. Ze is ook echt een haantje de voorste want als de kooi open gaat dan piept het neusje van Petri eigenlijk altijd wel eruit. Het is een lekker mollig dametje, ze is wel heel nieuwsgierig maar ze is niet heel actief of super speels.

Ze wil graag overal bij zijn en ze is heel eigenwijs. "Oh zitten we op de bank, nou ik ga naar huis hoor". Niks kan haar dan ook tegenhouden. Heel rustig maar ook heel vastberaden klimt ze zo vaak van de bank af richting de kooi dat je haar dan uiteindelijk maar weer terugzet (waarna ze natuurlijk meteen weer op de bank wil).

Nootka is een van mijn favoriete ventjes. Hij lijkt ontzettend op zijn vader Donar, evenwichtig en stabiel maar van zijn moeder heeft hij het stuiteren en vrolijke en onbevangene mee gekregen. Een heerlijke mix van een volijk actief mannetje maar wat zeer evenwichtig is en goed stabiel in de groep zit.

 

Omdat de moeder en tantes van Petri wat luchtwegproblemen hadden, kies ik nu voor deze combinatie. Het zijn 2 totaal verschillende lijnen, waarmee ik de kans op genetische problemen wil verkleinen. Petri is echter veel te leuk om niet mee te fokken.

 

Qua rittens verwacht ik leuke mensgerichte kleintjes. Sommige wat actiever en sommige wat rustiger maar wel ratjes die graag aandacht willen en graag voorraan staan. Geen luie knuffels.

 

Qua kleuren verwacht ik kans op agouti en himalayan en verrassingen

 

 

 

Lola's U-nest

 

Moeder: Lola's Olm (zwart, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)
Vader: Lola's Loki (agouti, gladhaar, gewoonoor, zwartoog)

 

Verwacht: zo snel mogelijk

 

Olm is een grappig actief ratje in de kooi. Komt altijd kijken en is altijd in voor wat aandacht. Ze is dol op kattenkwaad en klimt graag in een onbewaakt ogenblik op de kooi om lekker op onderzoek uit te gaan.

Haar moeder is een pittige tante die moeilijk kan doen tegen nieuwkomers (ratten of mensen). Olm lijkt dit gedrag gelukkig niet over te nemen van haar moeder.

Loki is juist een lief en rustig ventje. Hij komt wel en is zeker niet schuw, maar lekker op zijn eigen tijd. De rust zelve.

Ik verwacht daarom een leuke mix van rittens. Allemaal lekker zichzelf, wat zal betekenen dat sommige lekker lui zijn en andere juist lekker druk

 

Qua kleuren verwacht ik agouti en kans op zwart, cinnamon, pearl, cinnamon pearl, mink en verrassingen